SON DAKİKA

Taşova Gazetesi
Kurukafa

ÖZGÜR ÖZEL’E CEVAP ABACI’DAN GELDİ

ÖZGÜR ÖZEL’E CEVAP ABACI’DAN GELDİ
Bu haber 24 Kasım 2022 - 9:50 'de eklendi ve 97 views kez görüntülendi.
Amasya’nın Göynücek ilçesine bağlı Abacı Köyü sakinleri tarafından yaptırılan mesire alanına ismi verilen Belediye Başkanı Mehmet Sarı, CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel’in iddialarına Abacı’dan cevap verdi.
Göynücek ilçesine bağlı Abacı Köyü Muhtarı Erdal Şimşek ve köy sakinleri tarafından iki dönüm alan üzerine yaptırılan mesire alanına Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı’nın ismi verildi. Açılış programına Başkan Sarı’nın yanı sıra Göynücek Kaymakamı Mücahit Aydoğdu, Göynücek Belediye Başkanı Kadir Fatih Erdoğan, ilçe protokolü, Göynücek muhtarları, Siyasi Parti Temsilcileri, köy sakinleri ve basın mensupları katıldı. Belediye’ye geldikleri günden beri muhtarların ve muhtarlık kurumunun öneminden bahseden Sarı, ilk çözüm noktasının muhtarlar olduğunu, bu yüzden belediyemiz müdürlerinin tamamının uyarıldığını, uç beyleri olarak nitelendirdiği muhtarların taleplerinin ivedikle sonuçlandırılması gerektiği talimatını verdiğini söyledi. Bugüne kadar 35 il belediye başkanının şehre hizmet ettiğini belirten Başkan Sarı, hepsinin vakti gelince gelip geçtiğini tek kazançlarının bıraktıkları eserler ve bu eserler vesilesiyle edilen Fatihalar olduğunu belirtti.
‘BİRLİKTELİK BİR SEVDA DA, BİR GÖNÜLDE HALİS NİYETLE BULUŞMAKTIR’
Alanın açılış programına katılan Başkan Sarı burada yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Burada buluşmamıza vesile olan Erdal kardeşimize canı gönülden teşekkür ederim. Önemli olan birliktelik, bir sevda da, bir gönülde halis niyetle buluşmaktır. Bu anlamda ismimizi gönülleri ile birlikte yaptırdıkları mesire alanına yazan başta Abacı köyü muhtarı Erdal Şimşek kardeşimiz ve köy sakinlerine teşekkür ediyorum. Sözlerime başlarken şunu belirtmek isterim ki; hanımefendiler, teyzeler, yengeler garip gurabalar başımın tacıdır. Belediyecilik bir yoldur aslında, halktan başlayıp, Hakk’a gider. Biz bu yolu tamamlamaya talibiz. Belediye Başkanlığı koltuğu oturulacak bir eşyadır. Onu başına taç edenlerin vay haline” dedi.
‘BU HAKARET AMASYALILARADIR’
CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel’in Amasya Belediyesi’nin vergi borcu ile ilgili yaptığı açıklamasına cevap veren Sarı;
“Bire gafil, dünyadaki sağır sultanı bırak, aydaki duydu vergi borcumuzun ödendiğini, sen çıkmış Amasya Belediyesi’nin liyakatsız ellerde olduğunu, borç batağında olduğunu, iyi ve doğru yönetilmediğini söylüyorsun; Amasya Belediyesi’ne geldiğimiz günden beri 7 büyük ödülün sahibi olduk. Bunların birisini Sayın Cumhurbaşkanımızın elinden, birini de kıymetli eşlerinin elinden aldık. Bu yıl da “Yılın En Başarılı Belediye Başkanı” seçildik. Şimdi de ben soruyorum; “Suyu 1 liraya vatandaşlarına ulaştıran başka bir belediye söyle, içme suyu hattının üzerine HES kurabilen başka bir belediye söyle, 60 yıllık hayali gerçek olmuş bir şehir söyle, nüfusu 125 bin olup, içinde HİLTON olan tek bir şehir söyle. Bu mudur liyakatsiz yöneticilik? Bu şehrin bütçesi 3 yıl içinde 100 milyondan 1 katrilyon 150 milyona çıkmış. Kurduğumuz HES üzerinden sağlanan gelirimiz 250 milyon lira. Kayıp ve kaçağı önleyerek, sağladığımız gelir artışından bahsetmiyorum bile. Bu mudur şehri ve kaynaklarını iyi yönetememek? Muhalefet kurumu elbette gerekli ve önemli bir kurumdur. Ama muhalefet edilirken, hakkaniyet içerisinde yapılmalı. Bana ve kurumuma iftira ve hatta hakaret ederek, muhalefet ettiklerini zannedenler unutmamalıdır ki; bizi bu makama seçen Amasyalılardır. Benimle ve kurumumla birlikte Amasyalılara da hakaret ediyorsunuz ve Amasyalılar bunun hesabını mutlaka soracaktır. Size söylenecek çok sözüm var, ama iki şey söyleyeceğim. ‘El insaf edep yahu! Bir de bu zevatın yerel benzerleri var. İnşaatı süren HİLTON Oteli’ni üzerime yapan, kasıtlı olarak bu dedikoduyu her yerde dillendiren şahıslar var. Söylemekten dilimde tüy bitti anlamadınız. Gözünüze sokmak için yaklaşık 400 metrekare büyüklüğünde bir afişi HİLTON inşaatına asmak zorunda kaldık. Türkiye Cumhuriyeti’nin verdiği Amasya Belediyesi’ne ait tapuyu o afişin üzerine yerleştirdik. Tapusunun Amasyalıya ait olduğunu yazdık. O alanın bedelini son kuruşuna kadar ödediğimizi belirttik. Gördüğünüz çalışmanın beton değil, otel olduğunu altını çizerek vurguladık” diye konuştu.
‘AMASYALI’NIN HAKKINI YEDİRMEYECEĞİM, HUKUKUNU KİMSEYE ÇİĞNETMEYECEĞİM’
Amasya’nın ve Amasyalı’nın zamanını heba ettikleri için Amasyalı’nın umudundan, gençlerin hayallerinden çaldıklarını belirten Belediye Başkanı Sarı;
“Bir taraftan Amasya için bir şeyler yapmakla uğraşırken, bir taraftan da sizin iftiralarınıza cevap vermek zorunda kaldığımız için enerjimizi boşa harcamamıza sebep oluyorsunuz. Yapmayın! Amasyalının umudundan, gençlerin hayallerinden çürümüş ve kokmuş ellerinizi çekin artık. Ben sizleri iyi tanıyorum. Ne istediğinizi, neyi amaçladığınızı çok iyi biliyorum. Lakin siz beni halen tanıyamadınız. Ben sözü yere düşmesin diye canını yere düşüren adamlardanım. Ben bu memlekete bir söz verdim. Bu sözü Amasya’nın ve Allah’ın huzurunda verdim. Amasyalı’nın hakkını kimseye yedirmeyeceğim, hukukunu çiğnetmeyeceğim. Hakk’a, halka ve hukuka uymayan hiçbir talebi kabul etmedim, etmeyeceğim. Size rağmen Amasyalılarla birlikte huzur ve refah içerisinde bu şehri geleceğe taşıyacağız. Amasya’nın güzel insanları ile Amasya sevdalılarının arasına giremeyeceksiniz. Bu memlekette bürokrasi atanmış ve adanmışlardan oluşur. Biz doğduğumuz gün adanmışız. Bu milletin ve devletin varlığına adanmışız. Bütün yaşamımız bu çizgi üzerinde devam etmiştir. Emaneti sahibine teslim edene kadar da bu çizgiden bir milim sapmayacağız. Tekraren ve altını çizerek söylüyorum; Ben Mehmet Sarı, hiçbir makam, hiçbir mevki bu ismin üstünde değil. Bütün makamları, bütün mevkileri Amasya ve Amasyalılar için ceketimi çıkarır gibi çıkarırım. Dünden utanan, gelecekten korkan bir yapıya sahip değiliz. Dünle övünüyoruz, gurur duyuyoruz, geleceğe umutla bakıyoruz. Benim amacım evlatlarımıza müreffeh bir Amasya bırakabilmektir. Sevdam Amasya’yı sevmekten, Amasya’yı övmekten, Amasya’yı güzelleştirmekten öteye gitmeyecektir” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından ‘Mehmet Sarı’ ismi verilen mesire alanı protokol üyelerinin iştiraki ile köy halkının kullanımına açıldı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA